Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Οι δικοί μας πόσα βγάλανε φέτος?

Κερδοφόρο για την οικογένεια Ομπάμα το 2011

«Επιστροφή» είχε το προεδρικό ζεύγος για την περυσινή φορολογική δήλωσή του, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, παρέχοντας ταυτοχρόνως ένα στοιχείο, ότι το ολικό κέρδος της προεδρικής οικογένειας, για το οικονομικό έτος 2011, ενδεχομένως πλησίασε τις 790 χιλιάδες δολάρια.

Η ίδια πηγή δημοσιοποίησε ότι ο πρόεδρος των Ην. Πολιτειών μαζί με την σύζυγό του πλήρωσαν συνολικό φόρο 162.074 δολ., καθώς και ότι πολλά από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους φορολογήθηκαν με συντελεστή 20,5% .

Επίσης αποκαλύφθηκε, ότι το προεδρικό ζέυγος διέθεσε πέρυσι -για 39 αγαθοεργίες- συνολικά 172.130 δολάρια, δηλαδή περίπου 20% του δηλωθέντος ολικού οικογενειακού εισοδήματος.

Εκτός του μισθού που ο Ομπάμα εισπράττει ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με τα «έξοδα παράστασης», είχε το οικονομικό έτος '11 επιπλέον έσοδα από μερικά βιβλία του, τα οποία -αφότου είναι ο ένοικος του Λευκού Οίκου-- κάνουν σημαντικές πωλήσεις.

(πηγη Καθημερινή)


Στο προηγηθέν άρθρο, πληροφορίες για τα εισοδήματα του λεγόμενου πλανητάρχη και της οικογένείας του, για τις οποίες ποτέ δεν έχουμε αναρρωτηθεί ως τώρα για τους δικούς μας τοπικούς 'άρχοντες' μας δίνονται απλόχερα.
Μήπως τελικά εμείς τα αφήσαμε όλα πολύ στη τύχη τους και φτάσαμε ως εδώ?

Κάτι τέτοιο νομίζω πως έχει συμβεί.
Πάντως μπροστά στον Άκη( και τα άλλα τα παιδιά) ο Μπαράκ πραγματικά είναι πένιτας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: